VANILIAS KIFLI KARINA
Hozzávalók:
|
|
4 tepsihez
|
|
|
LISZT
|
40 dkg
|
80 dkg
|
120 dkg
|
160 dkg
|
MARGARIN
|
25 dkg
|
50 dkg
|
75 dkg
|
100 dkg
|
PORCUKOR
|
12 dkg
|
24 dkg
|
36 dkg
|
48 dkg
|
VANÍLIÁS C.
|
1 csomag
|
2 csomag
|
3 csomag
|
4 csomag
|
TOJÁSSÁRGA
|
2 db
|
4 db
|
6 db
|
8 db
|
SÜTÖPOR
|
½ csomag
|
1 csomag
|
1 ½ csomag
|
2 csomag
|
SÓ
|
csipet
|
|
|
|
A hozzávalókat összegyúrjuk.
A tésztából ujjnyi vastagságú rudakat formálunk, amelyeket 5 cm-es darabokra vágunk, majd kifli alakúra formáljuk.
A kifliket sütőpapírral kibélelt, vagy margarinnal-liszettel kikent tepsibe rakjuk, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési idő 12 perc.
A kifliket közvetlenül a sütés után (még forrón) vaníliás cukorba forgatjuk.
|