KARINA TÚRÓRUDI TORTA
(2 őzgerinc formához való adag)
Tészta:
ˇ 30 dkg liszt
ˇ 1 kávéskanál szódabikarbona
ˇ 1 db tojás
ˇ 20 dkg margarin
ˇ 2 evőkanál kakaó
ˇ 10 dkg cukor
ˇ 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
ˇ 2 csomag azaz 50 dkg túró
ˇ 1-2 csomag mazsola
ˇ 1 citrom reszelt héja
ˇ 3 evőkanál búzadara
ˇ 4 tojássárga
ˇ 4 tojás felvert habja
ˇ 20 dkg cukor
Csokimáz:
ˇ 15 dkg cukor
ˇ 2 evőkanál kakaó
ˇ 5 dkg vaj
ˇ 3 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk.
A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekerjük finoman a tojásfehérje felvert habját.
A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva.
Mindkét őzgerinc formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék.
A csokimázhoz a hozzávalókat egyszer jól összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, közben kevergetjük, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele. A csokimázhoz lehet kétszeres adagot venni, ha vastagon akarunk rá tenni.
Megjegyzés:
Bonyolultnak tűnik így leírva, de nem az. Már nagyon sokszor csináltam, még soha nem rontottam el, és eddig még mindenki oda volt érte. Nagyon finom!!!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ha kérdése/kérdésed van, írjon/írj nyugodtan ide:
|