Hozzvalk:
HV.:
- 1 dkg burgonya
- 3-4 nagy fej hagyma
- 5-10 dkg reszelt sajt
- 4 dl besamel mrts
- 4 tojssrgja
- 3-4 kemny ftt tojs
- 4-5 gerezd fokhagyma
- Kis darab fstlt szraz kolbsz
- s, bors, szerecsendi
- vaj
Besamel mrts:
- 5dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- s, bor, szerecsendi
Elkszts:
Elk.:
A krumplit megfzzk, meg pucoljuk, s ha kihlt felkarikzzuk. A tojst is feltesszk fni, ha mr kemny megpucoljuk s felszeleteljk.
A hagymt felkarikzzuk s kevs vajon meg proljuk, amikor mr majdnem ksz, a vkonyra szeletelt kolbszt s a felszeletelt fokhagymt is bele keverjk.
Kzben a szeletelt krumplit vajazott jnaiba tesszk s a hagyms keverket r ntjk.
(n tettem r mg egy sor krumlit "hzagosan", nem kell sok). Erre rpakoljuk a szeletelt tojsokat, s r ntjk a besamelt. A besamelbe belekeverjk a 4 tojssrgjt egyenknt.gy ntjk a tojsokra. Az egszet meg szrom a reszelt sajttal s 180 C-os elmelegtett stben kb. 25-30 percig stm. Amg szp barna szne nem lesz.
Besamel:
A vajbl s a lisztbl enyhe, vilgos rntst ksztnk, ezt felntjk a forr tejjel s simra keverjk. Fszerezzk s kis tzn nhny percig fzzk, hogy kicsit besrsdjn. (ne legyen tl sr)
Tancsok:
A besamelbe csak akkor tegyk bele a tojssrgkat, ha mr kihlt.
Elszr kevs tejjel ntsk fel, gy nagyobb esly van r, hogy csommentesre tudjuk keverni.
Hls kzben is keverjk meg nha, nehogy csoms legyen.
Elksztsi id: 60 perc
Kalriatartalom: - kcal
Sznhidrttartalom: gramm
Zsrtartalom: gramm |