ZÖLDBORSÓLEVES HÚSSAL
Hozzávalók:
1 kg friss zöldborsó (kb. 50 dkg tisztított vagy mélyhűtött),
3 db sárgarépa
1 petrezselyemgyökér,
1-2 fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller
pár rózsa karfiol
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
4 dkg száraztészta
csirke szárny, zuza, szív, farhát (ami éppen van)
1 ek. vegeta
1. ek cukor
só
|
Elkészítés:
1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát vékonyra szeleteljük uborkaszeletelővel, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük.
2. A húst annyi vízbe rakjuk, hogy éppen ellepje, félkészre főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Belerakjuk a zöldségeket a borsó kivételével. belerakjuk a sót, pirospaprikát, vegetát, sót, cukrot. Közben megkóstoljuk, hogy jó- e az íze.
3. Majdnem teljesen puhára főzzük, ekkor belerakjuk a borsót.
4. Ha puha, belerakunk cérnametéltet, vagy kiskanállal szaggatva tojásból, lisztből és sóból kevert tésztát.
5. Amint puha a tészta, kész a leves. Rántani nem kell.
Ennél jobb borsólevest még nem ettem!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ha kérdése/kérdésed van, írjon/írj nyugodtan ide:
|
|