KARINA ARANYGALUSKA
- 90 dkg liszt
- 6 db tojássárga
- 6 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 0,5 evők. rum
- só
TÖLTELÉK:
- 8 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 7 dkg vaj
- 12 dkg dió
- 1 db tojás
- vaníliás cukor
- zsemlemorzsa
Az élesztőt a langyos tejben csomómentesre keverjük, majd a lisztben felfuttatjuk.
Hozzákeverjük a többi hozzávalóval, jól összegyúrjuk, kelesztjük.
A tepsit kikenjük vajjal.
Ha megkelt a tészta, újra összegyúrjuk, kis darabokat szaggatunk, megforgatjuk mindegyik darabot az olvasztott vajas kenőcsben (vaj+darált dió+ cukor), és szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
Tetejét tojással, vajjal megkenjük, cukorral, dióval megszórjuk, újra kelesztjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Vanília sodót adunk hozzá, amit nagyon egyszerűen úgy készítünk el, hogy 1 liter tejben 1,5 zacskó vaníliás pudingport elkeverünk, belerakunk cukrot, és egyet forralunk rajta.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ha kérdése/kérdésed van, írjon/írj nyugodtan ide:
|