Hozzávalók:
4 személyre: 1 db csirke, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 g zsir, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, őrölt kömény, fűszerpaprika, só, 150 g sárgarépa, 100 g fehérrépa, 1 cikk zellergumó, 400 g burgonya. Csipkedetthez: 1 db tojás, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, só.
|
|
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsirt, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, rászórjuk a köményt és a fűszerpaprikát, elkeverjük, hidegvizzel felengedjük, a fokhagymát is hozzáadjuk. Beletesszük a csirkét, sózzuk, és fedő alatt 15 percig pároljuk. Megtisztítjuk, megmossuk a sárgarépát, a gyökeret és a zellert, félkarikára vágjuk, rátesszük a csirkére. Felengedjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, kb. 20 percig lassú tűzön, félpuhára főzzük. Megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk a burgonyát, és beletesszük a levesbe, a csipkedett tésztával együtt. Után ízesítjük, ha szeretjük a csípős ízt, akkor tehetünk bele erős paprikát, és készre főzzük.
|
|