RECEPTEK
RECEPTEK
LEVESEK
 
FŐZELÉKEK
 
1
 
SZÁRNYAS ÉTELEK
 
EGYÉB HÚSOS ÉTELEK
 
MÁJAS ÉTELEK
 
HALAS ÉTELEK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
BURGONYÁS ÉTELEK
 
TÉSZTÁK
 
SALÁTÁK
 
SALÁTAÖNTETEK
 
MÁRTÁSOK
 
POGÁCSÁK
 
MUFFIN- ok
 
 
ÉDESSÉGEK
 
TORTÁK
 
 
EGYÉB
 
BEFŐZÉS
 
RECEPTES OLDALAK
 
HIDEGTÁL HOZZÁVALÓK
 
Vadas csirke / STAHL KONYHA
Vadas csirke
Gyorsan, finomat!
 
Hozzávaló:
1 kg csirke-felsőcomb (egyenként kb. 12˝ dkg-os darabok)
frissen őrölt bors
3 evőkanál libazsír
2 evőkanál szójaszósz
1˝ dl víz

A mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
5-5 szem szegfűszeg és borókabogyó
3 babérlevél
1 citrom
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál mustár
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál libazsír
só és frissen őrölt bors
1 púpos evőkanál barna cukor
3˝ dl víz
1 dl száraz fehérbor

A tálaláshoz 1 csokor friss petrezselyem

A csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk a lángon, és a csirkecombokat 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk a forró zsíron.

A megpirított csirke alatt mérsékeltre csavarjuk a lángot, és hozzáöntünk annyi szójaszószos vizet, hogy a combok alsó 1/3-ig érjen. Ezután lefedjük a serpenyőt és a combokat 25-30 perc alatt puhára pároljuk. Közben néha megforgatjuk őket, hogy egyenletesen puhuljanak, és ha kell, apránként pótoljuk alóluk a szószajószos vizet.

Ezalatt a mártással foglalkozunk. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, majd késes betétű robotgépben összedaráljuk őket. A szegfűszeget és a borókabogyót mozsárban durvára törjük, aztán széttépkedve hozzáadjuk a babérleveleket: ez lesz a fűszerkeverékünk. A citromról krumplihámozóval vékonyan leszedünk 2-3 hosszabb héjdarabkát, majd kifacsarjuk a levét és átszűrjük. A tejszínt, a mustárt és az étkezési keményítőt kézi habverővel simára keverjük.

Indulhat a mártás-főzés. A libazsírt mérsékelt lángon megolvasztjuk egy 26 cm átmérőjű serpenyőben, hozzáadjuk a zöldségreszeléket, megsózzuk-megborsozzuk és ráhintjük a barna cukrot, a fűszerkeveréket meg a citromhéj-darabkákat.
A serpenyő tartalmát összekeverjük, és nagy lángon, csak néha megkeverve, 3-4 perc enyhén lepirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a vizet meg a bort, és megvárjuk, hogy felforrjon. Ezután lefedjük és mérsékelt lángon 5 perc alatt puhára pároljuk az egészet.

Befejezzük a mártást. A megpárolt, fűszeres zöldségreszelékből kivesszük a citromhéj-darabkákat, majd turmixgépben az egészet összepürésítjük és visszaöntjük ugyanabba a serpenyőbe, amelyet eddig is használtunk. Hozzákeverjük a keményítős tejszínt, aztán megízesítjük annyi citromlével, amennyitől kellemesen savanykássá válik, és mérsékelt lángon 2-3 perc alatt kevergetve besűrítjük.

Tálaláskor a kész mártással bőségesen megöntözzük a megpárolt csirkecombokat és az ételre apróra vágott, friss petrezselymet hintünk.

 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
PONTOS IDŐ
 
NAPTÁR
2016. December
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-12-23
 
TÖBBI HONLAPOM
 
 
.
 

A G-Portál Télapója visszatért, s meglep Titeket egy zsáknyi ajándékkal! Írjatok neki levelet, hogy megajándékozhasson!    *****    FITSPIRATION - MULTITÉMÁJÚ BLOGUNK AKTÍV KATT KATT FITSPIRATION FITSPIRATION FITSPIRATION FITSPIRATION -MULTITÉMÁJÚ BLOG    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet világába! <- BOOKFANCLUB    *****    Egy útinapló a Távol-Keletrõl, avagy milyen is a világ Európán kívül!    *****    bookfanclub.gportal.hu -> KÖNYVAJÁNLÓK A MINDENNAPOKRA! -> bookfanclub.gportal.hu    *****    A tél oldala-HONLAPVERSENY.Összes nyeremény 2.000 kredit.Gyere és nevezz be, nem bánod meg.Sok más nyeremény is vár rád!    *****    Szeretnél egy szép ajándékot Karácsonyra szeretteidnek? Lepd meg õket egy SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓPPAL!    *****    Télapó itt van, hó a subája, jég a cipõje, leng a szakálla, de mit rejt a zsákja? Megtudhatod, ha IDE kattintasz! :)    *****    AGICAS-STYLE > Õszinte blog, rengeteg extrával < AGICAS-STYLE    *****    &#10054;&#10054;&#10054;Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak!Rengetek leírás, scriptek , CSS ,HTML kódok!Néz    *****    A szíved úgy ver mint egy dob - A üldözés csak most kezdõdik - Egy rossz lépés és az enyém vagy - FRPG    *****    katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy személyre szóló HOROSZKÓP! Kinyomtatva és bekötve, keress oldalamon!    *****    Ha az asztrológiát szeretnéd tanulni teljesen INGYEN, keress oldalamon, mindig szeretettel várlak!    *****    SOPHIA BUSH! A nálunk leginkább a Tuti gimi sorozatból ismert színésznõ egyetlen magyar rajongói oldala! Gyertek! :)    *****    Honlapverseny! Idén bárki nyerhet, aki beküldi portálját! Ne légy szégyellõs, hisz minden portál egyedi a maga nemében!    *****    * Portálépítés * * Portálépítés * * Portálépítés * * Portálépítés * * Portálépítés * * Portálép&    *****    Már csak 2 napod van nevezni! Ne felejtsd el, idén nem csak az elsõ három helyezett nyer, BÁRKI NYERHET, AKI NEVEZ!    *****    AGICAS-STYLE > szépségápolás, élet, blog, mozi, könyv < AGICAS-STYLE    *****    Kristina Waardahl elõadása a kérdõasztrológiáról, a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület rendezvényén.