Epertiramisu |
Kategória: |
Sütemények, édességek |
Hozzávalók: |
8-10 személy részére
300 g krémtúró
500 g mascarpone
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
(1 tk. vanilía paszta vagy
1 vanilía rúd kikapart magja)
3 dl habtejszín
1 kg eper (lehet fagyasztott is)
4 ek. cukor
250 g babapiskóta
kakaó a tetejére |
Elkészítés: |
1. A krémtúrót, a mascarponét, a vanília pasztát és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. A tejszínt keményre felverjük, a krémhez keverjük. További felhasználásig hidegre tesszük.
2. Az epret megmossuk, zöld részét kivágjuk. Kb. a felét a cukorral pürésítjük. A maradékot felkockázzuk és a püréhez keverjük.
3. Egy négyszögletes, magas formába a babapiskóta felét lerakjuk, a fele eperszószt ráöntjük, majd a mascarpone krém felével beborítjuk. Ezt követően ismét babpiskóta, eperszósz, s a mascarponekrém.
Az epres tiramisut legalább 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
4. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük |
Tanácsok: |
Lehet málnával is elkészíteni, de kísérletezhettek más bogyós gyümölccsel is. Vigyázat, nagyon hízlal ! :-) |
|