PIZZA TÉSZTA ÉS „TÖLTELÉK” KARINA
· 25 dkg liszt
· 2 dkg élesztő
· 1 dl tej
· só
· 1 ek. Olaj
· 1 dl víz
1 tepsiben dupla adag kell.
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk (langyos tejben elkeverjük az élesztőt csomómentesre, majd a liszt közepébe téve, a liszttel kicsit elkeverve hagyjuk egy kicsit megkelni), majd a többivel összekeverjük.
Kinyújtjuk, majd olajozott tepsibe fektetjük. Előmelegített kb. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd kivéve megrakjuk ízlés szerint, a tetejére sajtot rakunk, majd a sütőbe visszarakva készre sütjük.
Töltelék példa:
Nekem ami nagyon bejön, az a tubusos pizzakrém. Ezt szoktam összekeverni egy kis tejföllel, és arra jöhet a feltét.
- gombapörkölt
- főtt kukorica
- főtt vegyes zöldség
- sonka
- szalámi
- virsli
- stb.
Én általában négy részre osztva más-más feltétet szoktam rakni, így mindenki talál kedvére valót. |