Fokhagymás pulykasült párolt zöldségekkel
Bencze Ilona főétele
Hozzávalók:
• 1.5 kg pulykamell filé,
• 12 szelet baconszalonna,
• 2 fej fokhagyma,
• só, darált bors,
• pár evőkanál olívaolaj.
Körethez:
• 40 dkg laskagomba,
• 30 dkg zöldhüvelyű zöldbaba,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 1 fej brokkoli,
• 1 csokor újrépa,
• 2 teáskanál pulyka fűszerkeverék
• 1 kg újburgonya
A pulykahúst vágjuk nagyobb darabokra, a húsba szúrjunk bele, majd a bevágásba tegyünk egy-egy gerezd fokhagymát. sózzuk, daráljunk rá borsot. és szórjuk meg a fűszerkeverékkel Egy sütőedényt béleljünk ki a szalonnaszeletekkel, tegyük rá a megtűzdelt pulykahúst, majd borítsuk be szorosan a maradék szalonnaszeletekkel. Fedjük le, és forró sütőben, 180 fokon süssük kb 45-50 percen keresztül.
A fokhagymás laskához forrósítsunk fel evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, vagy lábasban, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát. Pároljuk néhány percig, utána tegyük hozzá a szétszedett gombákat és a zöldbabot. Daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk puhára.
A brokkolit, sárgarépát, vágjuk falatnyi darabokra. Egy szűrőbetéttel ellátott párolóedénybe öntsünk vizet, majd helyezzük a zöldségdarabokat a szűrőbe. Tegyük az edénybe, úgy hogy ne érjen a vízbe. Fedjük le és pároljuk puhára.
A megsült pulykamellet vágjuk szeletekre, és körítsük a megpárolt zöldségekkel.
|