| Fokhagyms pulykaslt prolt zldsgekkel Bencze Ilona ftele Hozzvalk: • 1.5 kg pulykamell fil,
 • 12 szelet baconszalonna,
 • 2 fej fokhagyma,
 • s, darlt bors,
 • pr evkanl olvaolaj.
 
 Krethez:
 • 40 dkg laskagomba,
 • 30 dkg zldhvely zldbaba,
 • 2 gerezd fokhagyma,
 • 1 fej brokkoli,
 • 1 csokor jrpa,
 • 2 teskanl pulyka fszerkeverk
 • 1 kg jburgonya
 
 
 A pulykahst vgjuk nagyobb darabokra, a hsba szrjunk bele, majd a bevgsba tegynk egy-egy gerezd fokhagymt. szzuk, darljunk r borsot. s szrjuk meg a fszerkeverkkel Egy stednyt bleljnk ki a szalonnaszeletekkel, tegyk r a megtzdelt pulykahst, majd bortsuk be szorosan a maradk szalonnaszeletekkel. Fedjk le, s forr stben, 180 fokon sssk kb 45-50 percen keresztl.
 
 A fokhagyms laskhoz forrstsunk fel evkanl olvaolajat egy nagy serpenyben, vagy lbasban, majd tegyk bele a zzott fokhagymt. Proljuk nhny percig, utna tegyk hozz a sztszedett gombkat s a zldbabot. Darljunk r borsot, s szzuk meg. Fed alatt proljuk puhra.
 
 A brokkolit, srgarpt, vgjuk falatnyi darabokra. Egy szrbetttel elltott prolednybe ntsnk vizet, majd helyezzk a zldsgdarabokat a szrbe. Tegyk az ednybe, gy hogy ne rjen a vzbe. Fedjk le s proljuk puhra.
 
 A megslt pulykamellet vgjuk szeletekre, s krtsk a megprolt zldsgekkel.
   |