A *nyár illata* savanyúság
Hozzávalók:
1 kg paprika
1 kg káposzta
1/2 kg uborka
1/2 kg hagyma
1 mokkáskanál szalicil
1 mokkáskanál borkénpor
20 dkg cukor
1,5 dl 20% ecet
6 dkg só
Elkészítés:
A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét. |