Rakott kel
Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítő, bors, petrezselyem, kakukkfű, zsálya Elkészítés: A hagymát összevágom, megpirítom, a darált húst a fűszerekkel ízesítve készre főzöm. Közben a karfiolt és a kelkáposztát, megfőzöm. A tepsit kivajazom, belefektetem a kelkáposzta levelek felét.
A pörköltbe belekeverem a főtt karfiolt, hogy összetörjön, kicsit össze rottyantom. Belesimítom a tepsibe a húsos, karfiolos masszát. Betakarom a maradék kellevelekkel, aztán nyakon öntöm a tejfölben elkevert tojásokkal. Közepes lángon készre sütöm 20-30 perc alatt. |