Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma vékony szeletekre vágva
szeletekre vágott hús (lehet disznó, pulyka, csirke)
krumpli szeletekre vágva, vagy risz megfőzve
sajt reszelve
tejföl
olaj
bors
só
bazsalikom
petrezselyem
Serpenyőbe kevés olajat teszünk, kicsit felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, sót, borsot, bazsalikomot, petrezselymet ízlés szerint. Puhára sütjük, majd egy szűrőbe kirakjuk, hagyjuk, had csepegjen le az olaj.
A húst megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal, kiklopfoljuk, majd a maradék zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük, és félrerakjuk.
A krumplit szeletek vágjuk, vagy vékonyra reszeljük (mi így jobban szeretjük.
Előveszünk egy mélyebb tepsit, megolajozzuk az alját és az oldalát.
Rétegesen rakjuk bele a krumplit, vagy rizst (ki mivel szereti), rá a hússzeleteket, majd egy réteg sóval és sajttal ízesített tejfölt, rá egy réteg hagymát, majd kezdjük előről, míg el nem fogy. A tetejére sajtot szoktam reszelni, majd sütőben puhára sütöm.
Elrontani nem lehet, és eddig még mindenki odavolt érte, aki megkóstolta!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ha kérdése/kérdésed van, írjon/írj nyugodtan ide:
|