Hozzávalók:
40 dkg gomba
20 dkg rizs
, 2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
2 dl energiaszegény tejföl
csipet só, bors, apróra vágott zellerzöld, pici pirospaprika, 1 ek. olaj.
Elkészítés:
Elkészítése: a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával, és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal, és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük. |