Brassói vegyes saláta
ˇ 1 kg fehér káposzta *
ˇ 70 dkg vörös káposzta *
ˇ 50 dkg hosszúkás zöldpaprika *
ˇ 50 dkg gömbölyű paprika *
ˇ 50 dkg uborka *
ˇ 8 kis dinnye *
ˇ 1 karfiol *
ˇ 2 sárgarépa *
ˇ 1 csomag kapor *
ˇ zellerzöld *
ˇ fokhagyma gerezdek *
ˇ 1-2 apró vöröshagyma *
ˇ literenként 1 evőkanál só
A káposztát cikkekre vágjuk, a sárgarépát négyrét, a karfiolt kis rózsáira szedjük, a hagymákat megtisztítjuk. Mindezeket szépen egy nagy üvegbe rakjuk. Sós vizet forralunk literenként 1 evőkanál sót számítva. Langyosra hűtjük, majd a zöldségekre öntjük. Néhány nap múlva a leve megzavarosodik, de ez elmúlik. Esetleg csak néhány nap elteltével kössük le véglegesen. A káposzta fogja megsavanyítani ezt a különleges salátát.
|