Hamis székelykáposzta
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
pici olaj
1 cikk fokhagyma
csirke- vagy pulykamell
savanyúkáposzta
1/2 doboz kefir
pirospaprika
paprika
paradicsom
ételízesítő
só
sűrített paradicsom
|
Elkészítés: A vörös- és fokhagymát pici olajon megpárolom, hozzáadok egy kis sűrített paradicsomot, paprikát és paradicsomot feldarabolva, pirospaprikát, beleteszem a kockára vágott húst, és így együtt megpárolom. Kb. 10 perccel a hús megfővése előtt beleteszem a kiáztatott savanyúkáposztát, és együtt készre főzöm. Ekkor leöntöm a kefírrel (vagy joghurttal), csak felrottyantom, és már lehet is enni.
Megjegyzés: Ha nem teszel bele pirospaprikát, paradicsompürét, csak borssal és sóval ízesítesz, alaposan lesütöd a húst, és ekkor teszed rá a savanyúkáposztát, akkor ebből lesz a diétás Toroskáposzta. Jó étvágyat, én már kipróbáltam. Fehérjenapra ajánlom.
| |