KARINA FÁNK
- LISZT
- CUKOR
- ÉLESZTŐ
- VAJ
- TOJÁS
- TOJÁSSÁRGA
- TEJ
- VAN. CUKOR
- RUM
|
50 dkg
8 dkg
4 dkg
8 dkg
1 db
3 db
2,5 dl
1 cs.
1 ek.
|
|
|
A tej felében feloldjuk az élesztőt, a lisztben felfuttatjuk, majd a többit hozzáadjuk, és simára keverjük. ˝ órát kelesztjük.
Utána újra összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Lisztezett ruhára rakjuk, letakarva ismét ˝ órát kelesztjük.
Ha megkelt, forró olajban mindkét oldalát megsütjük, még forrón megszórjuk porcukorral.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ha kérdése/kérdésed van, írjon/írj nyugodtan ide:
|