Hozzávalók:
· 1 citrom
· szilva
· 1 evőkanál mandulaforgács
· cukor
· 1 kisujjnyi fahéj
· 4 szegfűszeg
· 1 tasak vaníliás pudingpor
· 2 dl tejföl
· 2 dl tejszín
|
A szilvákat lábasba tesszük, felöntjük bőven vízzel. Beleteszünk fahéjat, őrölt szegfűszeget, cukrot, citromlét.
Addig főzzük, míg a szilvák teljesen szétfőnek. Ha a magok benne vannak, akkor kimagozzuk a szilvákat, majd turmixgépben jól átturmixoljuk, utána szitán átszűrjük, hogy az egyben maradt szilvahéjak ne maradjanak a levesben. Újra feltesszük főni, majd ha forr, akkor egy tálba kimerünk a levesből, hozzákeverjük habverővel a tejszínt, tejfölt, vaníliás pudingport. Simára keverjük, majd a levesbe öntjük, -ha még cukor, vagy citrom kell bele, most rakjunk- és folytonos keverés közben felforraljuk.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Mandulaforgáccsal is tálalhatjuk.
Liszttel sűríthetjük, így - rizs és hús mellé- nagyon finom szószt kapunk.
|
|