Hozzávalók: • 8,5 dkg sótlan, lágy vaj • 11 dkg barna cukor • 4 tojás fehérje • 1 teáskanál vaníliaaroma • 12 dkg zabpehely • 16 dkg liszt • 1-1/2 teáskanál fahéj ízlés szerint • 1 teáskanál só • 1 teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál sütőpor • 2,4 dl almaszósz (vagy hígabb almalekvár) • 2 evőkanál víz • 15 dkg mazsola
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinformákat kivajazzuk. A mazsolát lobogó vízbe tesszük, majd leszűrjük és hagyjuk megszáradni. Habverővel kikeverjük a vajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a többi összetevőt a mazsola, a tojásfehérjék és a vanília kivételével. A tojásfehérjéket a vaníliával kemény habbá verjük. A habot óvatosan belekeverjük a masszába, majd a mazsolát is beleforgatjuk. A tésztát a muffinformába kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. Kisülés után öt percet hagyjuk hűlni a formában. |