Hozzávalók:
350 g savanyú káposzta,
200 g füstölt kolbász,
100 g húsos füstölt szalonna,
1 pohár tejföl,
1 db babérlevél,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál húsleves esszencia
1 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevéske citrom héj,
őrölt bors,ecet,
csipetnyi cukor.
|
|
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1 merőkanál vizet ráöntve, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük 1000 ml vízzel. Hozzá adjuk az esszenciát, a borsot, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a citrom apróra vágott héját, és befedve felforraljuk, kb. 20 percig. Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, és felkarikázzuk. A főzés félidejében beletesszük a levesbe. Végül belekeverjük a vízzel és liszttel simára kevert tejfölt, majd jól kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük az ecettel, ha nem elég savanyú. Csipet cukrot is belekeverünk ízfokozónak, és forrón tálaljuk
|
|