A beáztatott piskótához:
2 doboz babapiskóta (kb.45 dkg)
3 dl tej
8 dkg cukor
A töltelékhez:
20 dkg vaj
25 dkg barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
5-6 érett, puha banán, villával pépesre törve
1 dl rum
Az édesség tetejére:
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1-2 evőkanál forró víz
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
20 dkg natúr tejszínes krémsajt
˝ dl kókuszlikőr
10 dkg kókuszreszelék
A babapiskóták áztatásához összemelegítjük a tejet a cukorral. Ha a cukor felolvadt, megvárjuk, amíg a keverék langyosra hűl.
A töltelékhez a vajat, a cukrot, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat kevergetve összeolvasztjuk egy közepes méretű serpenyőben. Hozzáadjuk a pépes banánt és a rumot, aztán néha megkeverve 10 percig főzzük. Ennyi, meg is van.
Az édesség tetejére kerülő, kókuszlikőrös krémhez először simára keverjük a porcukrot 2-3 kanál forró vízzel, hogy ne ropogjon majd a fogunk alatt, aztán robotgép segítségével összehabosítjuk a puha vajjal, a vaníliarúd kikapargatott belsejével, a tejszínes krémsajttal és a kókuszlikőrrel.
Összeállítjuk az édességet. A piskótákat sorra belemártjuk a langyos, cukros tejbe -elég nekik 3-5 másodperc-, majd lerakunk belőlük egy réteget egy 40x30 cm-es tál aljába. Ezeket megkenjük vastagon banános töltelékkel, aztán jön egy újabb réteg beáztatott piskóta, amelyre szintén kerül a banános töltelékből. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a piskóta és a töltelék.
Az édesség tetejére rásimítjuk a kókuszlikőrös krémet, meghintjük gazdagon kókuszreszelékkel és betesszük néhány órára a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek. Persze az se baj, ha 1 éjszakát marad.
|