Felsőőrsi Udvarház étterem receptje
|
|
Hozzávalók:
4 főre 250 g szárazbab, 1 kisebb füstölt csülök,80 g sárgarépa és fehérrépa, 200 g vöröshagyma, 80 g fokhagyma, babérlevél, őrölt bors, só, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, fél csomag zeller levél, 8 g tárkonylevél, lila hagyma, tárkonyecet, tejföl és pogácsa.
|
|
Elkészítés:
A szárazbabot előző este annyi hideg vízbe beáztatjuk, hogy jól ellepje. Másnap feltesszük főni egy nagy fazékba a füstölt csülökkel, és a fűszerekkel. Mikor félig megfőtt, beletesszük apróra szelve a zöldségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát és készre főzzük. A legvégén tesszük bele a tárkonyt, amivel jól összeforraljuk. Mikor minden puhára főtt, rántást készítünk, sok-sok fokhagymával és ezzel a levest berántjuk, és készre forraljuk. Tálaláskor tejföllel ízesítjük, mellé lilahagymát, tárkonyecetet és burgonyás pogácsát kínálunk.
|
|