Vegyes savanyú
ˇ 3 evőkanál só *
ˇ 5 csésze víz *
ˇ 4 cukkini *
ˇ 1 kisebb karfiol *
ˇ 1 zöldpaprika *
ˇ 1 piros színű paprika *
ˇ 2 zellerszár *
ˇ 2 zöld paradicsom *
ˇ 2 sárgarépa *
ˇ fokhagyma gerezdek *
ˇ pici zöld erős paprika *
ˇ kapor
Fűszeres ecet: ecet * cukor * babérlevél * szemes bors * szegfűszeg * víz
A vizet a sóval felforraljuk. A karfiolt szedjük rózsáira, a cukkinit vágjuk 1 cm-es szeletekre, a paprikákat szeleteljük vékony karikákra, a zellert vágjuk csíkokra, a paradicsomokat vékony szeletekre. A répát vágjuk vékony karikára, és sós vízzel forrázzuk le. Valamennyi zöldséget tegyük egy tálba, és öntsük le a felforralt, de kihűlt sós vízzel. 24 órát hagyjuk ebben, majd öblítsük le hideg vízzel. Tegyük üvegekbe, mindegyikbe téve egy gerezd fokhagymát, kis chilit és kaprot. Öntsük le forrásban lévő fűszeres ecettel. Kössük le, és legalább 4 hétig ne használjuk.
|