Túrós eperpuding |
Kategória: |
Sütemények, édességek |
Hozzávalók: |
25 dkg zsírszegény túró,
fél citrom reszelt héja és leve,
25 dkg eper,
1 tojás,
6 dkg étkezési keményítő,
5 dl tej,
8 dkg cukor,
1 teáskanál vaníliás cukor,
2 evőkanál vágott pisztácia,
1 dl tejszín |
Elkészítés: |
A megtisztított, alaposan megmosott eperből néhány szemet tegyél félre, a többit turmixold péppé. A villával áttört túrót keverd jól össze a citrom levével, lereszelt héjával és az eperpürével. A tojások sárgáját keverd ki a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel a cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval. Add hozzá a kikevert tojássárgákat és forrald fel, majd gyorsan húzd le a tűzről. A fehérjét verd kemény habbá és forgasd a masszába, végül óvatosan dolgozd bele az epres túrót.
Öblíts ki hideg vízzel egy kb. 20 cm hosszú őzgerincformát, simítsd bele a krémet, és 3-4 órára tedd hűtőbe. Ha lehűlt, borítsd tálra, és a felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítve, pisztáciával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk. |
|