Hozzávalók: • 10 dkg marcipán • 18 dkg vaj • 1 izlés sz. só • 1 tasak vaníliás cukor • 15 dkg cukor (barna) • 4 db tojás • 33 dkg liszt (finom) • 0.5 dl tejszín • 1 tasak sütőpor • 5 dkg kandiscukor (barna)
Elkészítés: A marcipánt apróra felkockázzuk. A vajat a sóval, a vaníliás cukorral és a barna cukorral robotgép habverőjével krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejszínnel váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a marcipánt és az összetört kandiscukrot.
Egy bevonatos muffinformát margarinnal vastagon kikenünk, és liszttel meghintjük. A tésztát evőkanállal a mélyedésekbe töltjük. (Ha hatrészes formánk van, a muffinokat két részletben süssük.) Előmelegített sütőben, 175 C°-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra állítjuk, és a muffinokat rövid pihentetés után a formából óvatosan kiemeljük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
Tetejükre jégcukrot szórunk, végül tetszés szerint színes cukormázzal, cukorvirágokkal és zselével díszítjük. Elkészítési Idő kb. 45 perc, darabonként kb. 2010 kJ (480 kcal), 9 g fehérje, 25 g zsír, 54 g szénhidrát. A muffintésztát minyonpapírban 3 óra alatt lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor fagyottan tegyük a sütőformába. Sütési ideje 5-10 perccel hosszabb! |