Hozzávalók:
1000 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, 200 g krumpli, 600 ml olaj, 40 g liszt, pirospaprika.
|
|
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, a leveleit cikkere vágjuk, majd 1500 ml sós, forró vízbe rakjuk. A krumplit felkockázzuk, és ezt is a vízbe tesszük, valamint beletesszük a majoránnát a köménymag és a fokhagyma felét . A lisztet olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, köményt, fokhagymát és egy darabig fonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, simára keverjük egy kevés vízzel, majd apránként hozzáadjuk a kelkáposztához. Jól összeforraljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük.
|
|