Hegyvidéki babgulyás
25 dkg fehérbab,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
15 dkg füstölt sonka,
1 fej hagyma,
3 zöldpaprika,
1 evőkanál liszt,
olaj,
petrezselyem,
kakukkfű,
só,
bors
|
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben félpuhára főzzük. A húsos füstölt szalonnát csíkokr a vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a hagymát. Ha szükséges, kevés olajat aláöntünk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, megpirítjuk, majd liszttel meghintjük és 1 percig pirítjuk. Felöntjük fél pohárnyival a bab főzővizéből, csomómentesre keverjük, majd az egészet hozzáöntjük a babhoz. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt készre főzzük. | |