Babgulyás
|
Hozzávalók:
25 dkg marhahús
25 dkg tarkabab
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma
1 marék csipetke
2 dkg zsír
1 mokkáskanál pirospaprika
2 babérlevél
késhegynyi szódabikarbóna
1 kávéskanál kristálycukor
1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany,
12-15 szem köménymag, só
|
Elkészítés:
A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az előző este hideg vízbe áztatott babot, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük. Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele
(Internetes gyűjtés alapján módosítottam.)
|
|