ZLDBABFZELK 1
hozzvalk 4 fre
- 1 veges zldbabkonzerv , mindenestl
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek rtesliszt
- 1 dl olaj
- 2,5 dl 10%-os fztejszn
- kb 1,5 l vz
- 2 tk telzest
- 1/2 ek gulyskrm
- ecet
- folykony destszer
- s
- aprra vgott petrezselyem
story
Tejfllel szoktam kszteni, de ma elfogyott a htmbl, gy megprbltam tejsznnel. Isteni lett.
elkszts
- Aprra vgjuk a hagymt, elkaparjuk a fokhagymt.
- Az olajon a hagymval s a liszttel vilgos rntst ksztnk. Tegyk bele a gulyskrmet.
- Hideg vzzel simra keverjk a rntst, s hozzntjk a zldbabkonzervet mindenestl.
- Kiforraljuk a fzelket a fokhagymval egytt.
- Vgl belentjk a tejsznt, s azzal is felforraljuk.
- A fszerekkel szjunk zhez igaztjuk.
- Petrezselyemmel meghintve tlaljuk.
|