Hozzávalók: • 1 pohár joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is) • 2 joghurtos pohár liszt • 1,5 joghurtos pohár cukor • 0,5 joghurtos pohár olaj (szűken) • 3 db tojás • fél csomag sütőpor • 1 csomag vaníliás cukor • reszelt citromhéj • csipet só • gyümölcs ízlés szerint • szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés: Egy keverőtálban megoldható a süti kikeverése: a pohár joghurtot beleöntöm a tálba, majd a joghurtos dobozt kimosom, kitörlöm, és a továbbiakban ez lesz a mérőpohár. Beletöltöm a lisztet, a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, olajat (azért a legvégén, hogy közben ne kelljen kimosni a dobozt), és a 3 tojást, reszelt citromhéjat, sót. Csomómentesre kikeverem. A masszával félig megtöltöm a muffinformákat (amit előtte vagy kivajazok, vagy muffin papírral kibélelek). A muffin forma 3/4-ig megtöltöm a formát, a tetejére mehet egy kis gyümölcs, és szeletelt mandulát szórok. 6-os fokozaton 20-25 percig sütöm (tűpróba!).
Megjegyzés: Lehet durvára vágott dióval, csokival, aszalt gyümölccsel, mazsolával készíteni. A joghurt íze egyáltalán nem érezhető a kész sütin. |