Hideg uborkaleves
Hozzávalók:
• 3 db kígyóuborka
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor friss kapor
• 1 db zöldségleves kocka
• darált bors
• Só
• 1 pohár tejföl
• fél citrom leve
Egy fazékba forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, majd fonnyasszunk meg benne. Adjunk hozzá meghámozott és kis kockára vágott kígyó uborkát, pároljuk pár percig, majd fűszerezzük, kevéske darált borssal, összevágott kaporlevéllel, ízesítsük sóval és a leveskockával. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, főzzük pár percig, majd hideg vízzel simára kevert tejfölt is adjuk hozzá. Jól forraljuk ki, és a végén ízesítsük citromlével. Merülő mixerrel pürésítsük, majd hűtsük le. Tálaláskor friss összevágott kaporral hintsük meg. |