Hideg túrógombóc pirított mandula köntösben
Gáspár Bea desszertje
Hozzávalók:
• házi túró 0,6 kg
• egész citrom 2 db
• cukor 52 dkg
• vaníliás cukor 4 dkg
• csipet só
• hidegen keverős pudingpor 1 csomag (vaníliás)
• mandula 20 dkg
• friss eper (ha nincs, fagyasztott is megfelelő) 0,5 kg
Túrógombóc: Az áttört túrót, a cukor egy részét, a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját és levét alaposan összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
A mandulát száraz serpenyőben barnára pirítjuk.
Az epret 2 dl vízben és 40 dkg cukorban szétfőzzük. Majd pépesítjük és szűrjük.
Ha az epertükrünk is kihűlt a túróból gombócokat formázunk, megforgatjuk a mandulában.
Tálalás:
Tányérra epertükröt csepegtetünk, majd ráhelyezzük a mandulában megforgatott túrógombócot, porcukorral megszórva
|