Sonkatekercs aszpikban
§Gépsonka
§10 dkg vaj
§2 ek. Liszt
§2 dl tejszín
§2 tojássárga
§Francia saláta
§1 l leveslé
§10 dkg zselatin
§1 főtt tojás
§Só
§Bors
§Mustár
A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, tejszínt és besamel mártást készítünk belőle.
Levéve a tűzről hozzáadjuk a tormát, tojássárgát, sót, borsot, mustárt, porcukrot.
A tűzön felfőzzük. Ha kihűlt, a sonkákba tekerjük.
A levesléhez hozzáadjuk a zselatint, felforraljuk.
Egy formába rakunk felszeletelt tojásokat, bele a sonkatekercseket és felöntjük lével.
Dermedés után a franciasalátát is rátesszük, és hűtőbe rakjuk.
|