Káposztával töltött paprika
ˇ Lila káposzta *
ˇ nagy húsos paprika *
ˇ só *
ˇ torma *
ˇ kömény *
ˇ babér *
ˇ borsikafű *
ˇ egész bors *
ˇ meggylevél *
ˇ kapor *
ˇ 1 mokkáskanál mustármag *
ˇ 3 rész víz *
ˇ 1 rész ecet *
ˇ cukor
A káposztát meggyaluljuk, megszórjuk köménnyel és sóval. Legalább fél napot állni hagyjuk. A paprikának levágjuk a végét, kiszedjük a csumáját, a magját, majd szorosan megtöltjük a káposztával. 5 l-es üvegbe helyezzük, elég szorosan, a paprikának az a része legyen felül, ahol megtöltöttük, hogy a lé jobban átjárhassa. Az ecetet, vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Forrón öntjük az üvegben lévő töltött paprikákra. A tetejére felébe vágott tormát teszünk keresztbe, hogy leszorítsa. Lekötjük. A két lekötő papír közé nátrium benzoátot teszünk.
|