Fokhagyms pulykaslt prolt zldsgekkel 
Bencze Ilona ftele 
Hozzvalk:  
• 1.5 kg pulykamell fil,  
• 12 szelet baconszalonna,  
• 2 fej fokhagyma,  
• s, darlt bors,  
• pr evkanl olvaolaj. 
 
Krethez:  
• 40 dkg laskagomba,  
• 30 dkg zldhvely zldbaba,  
• 2 gerezd fokhagyma,  
• 1 fej brokkoli,  
• 1 csokor jrpa,  
• 2 teskanl pulyka fszerkeverk 
• 1 kg jburgonya 
 
 
A pulykahst vgjuk nagyobb darabokra, a hsba szrjunk bele, majd a bevgsba tegynk egy-egy gerezd fokhagymt. szzuk, darljunk r borsot. s szrjuk meg a fszerkeverkkel Egy stednyt bleljnk ki a szalonnaszeletekkel, tegyk r a megtzdelt pulykahst, majd bortsuk be szorosan a maradk szalonnaszeletekkel. Fedjk le, s forr stben, 180 fokon sssk kb 45-50 percen keresztl. 
 
A fokhagyms laskhoz forrstsunk fel evkanl olvaolajat egy nagy serpenyben, vagy lbasban, majd tegyk bele a zzott fokhagymt. Proljuk nhny percig, utna tegyk hozz a sztszedett gombkat s a zldbabot. Darljunk r borsot, s szzuk meg. Fed alatt proljuk puhra. 
 
A brokkolit, srgarpt, vgjuk falatnyi darabokra. Egy szrbetttel elltott prolednybe ntsnk vizet, majd helyezzk a zldsgdarabokat a szrbe. Tegyk az ednybe, gy hogy ne rjen a vzbe. Fedjk le s proljuk puhra. 
 
A megslt pulykamellet vgjuk szeletekre, s krtsk a megprolt zldsgekkel. 
   |