Rszeges chilis mzes kacsamell vrsboros karamell krtvel, zelleres alms rsztivel 
Gspr Bea ftele 
Hozzvalk: 
• kacsa mell 8 db 28-32 dkg - os 
• bza sr 1 l 
• vrs hagyma 10 dkg 
• fokhagyma 5 dkg 
• chili2 db 
• s 4-5 dkg 
• kakukkf 2 szl 
• alma 25 dkg 
• zellergum 20 dkg 
• tejszn 2 dl 
• tojs 3 db 
• rlt feketebors 2 g 
• petrezselyemzld 1 csomag 
• olaj 1 dl 
• teavaj 10 dkg 
• cukor 8 dkg 
• akcmz 8 dkg 
• vilmoskrte 75 dkg 
• vrsbor (lehetleg, ha bort fogyasztunk mell, abbl a fajta borbl tegyk az telbe) 0,5 l 
 
Kacsamell pcols:  
A kacsamellet megmossuk, tiszttjuk. A bzasrt, kakukkfvett, vrshagymt, fokhagymt, chilit beletesszk egy fazkba s sszeforraljuk. Ha ksz 25-30 fokra visszahtjk s beletesszk a megtiszttott kacsamell filket majd htben pihentetjk 3-4 rn keresztl Amg a hst pihentetjk a pcban, addig elksztjk a krtt. 
 
A gymlcst megmossuk, s megpucoljuk. Miutn megtiszttottuk a krtket egy serpenyben cukrot mzzel egytt karamellizljuk. Jl le kell pirtani a gymlcsket a cukorban. Ha a krtk szp barnk lettek, akkor vajat adunk hozz s a vrsbort. Lassan fzzk, mg besrsdik. 
A zelleres- alms rszti az mr sokkal egyszerbb, a megtiszttott zldsget-gymlcst lereszeljk egy tlba, hozzadjuk a petrezselyemzldet, a tejsznt, a tojst, az rlt feketeborsot. Az alapanyagokat sszekeverjk s egy serpenyben kevs olajon kis pogcskat stnk bellk. 
 
A hst kivesszk a htbl s forr olajon brvel lefele ropogsra stjk, majd megfordtjuk s tartalkon folytatjuk a stst. 
 
Tlals:  
A rsztire rhelyezzk a kacsamelleket s mell tlaljuk a vrsboros karamell- krtt. 
   |