- előkészület: 30 perc
- főzés: 15 perc
- sütés: 20 perc
hozzávalók 12 főre
story
A gyümölcsös túrótortáim egyik legkedveltebb formációja.
26 centis tortaformára méretezve.
elkészítés
Tészta készítése:
- A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
- Az epret mossuk, lecsumázzuk.
- A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként.
- Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat.
- Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük.
- Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük.
- A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
- Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk.
- Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk.
- Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük.
A krém készítése:
- A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
- A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük.
- Citromhéjat reszelünk rá.
- A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük.
- Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük.
- Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.