Hozzávalók:
25 dkg kacskaringós tészta
4 pár füstölt virsli
10 dkg gépsonka
1 doboz kukorica
15 dkg sajt (háromféle: Trapista, Oázis, Pannónia)
2 paradicsom
1 színes paprika
bármi feldarabolva, ami az ízharmóniába beleillik
5 dl tejföl
1-1,5 dl majonéz vagy jogonéz
mustár,
citromlé,
só,
bors,
cukor vagy méz
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm, hideg vízzel leöblítem. Minimális olajat teszek rá, hogy ne ragadjon össze. A hozzávalókat minél apróbbra vágom. A kihűlt tésztát beleteszem egy nagy tálba. Ráteszem a tejfölt, a majonézt és izlés szerint a fűszereket. Összekeverem, majd hozzákeverem többi hozzávalót. Néhány órát érlelem. Önálló ételként vagy köretként is fogyasztjuk. |