Azerbajdzsn csirke, hajdins rizzsel
Csonka Andrs ftele
Hozzvalk:
• Csirkecomb: 5 db
• Vrshagyma: 3 nagyobb
• Lilahagyma: 3 nagyobb
• Kaliforniai paprika: srga 4 db, Piros 4 db
• Fokhagyma: 3 fej
• Koriander: friss 2 csokor
• Bazsalikom friss 2 csokor
• S
• Trtt egsz bors
• Pirospaprika
• Olaj
• Rizs : 1 kg „A” jel hosszszem
• Hajdina: 1 kg
• Teavaj: 10 dkg
• Petrezselyem 2 csomag
• Paradicsom: 1.5 kg
A csirkecombokra csorgassuk olvaolajt, darljunk r borsot, majd szzuk meg. forrstsunk fel egy nagy serpenyben kevske olvaolajt s hirtelen ers lngon pirtsuk meg. Szedjk t egy nagy hll tlba, vagy rmai stednybe.
A zldsgeket vgjuk falatnyi egyforma darabokra, majd tegyk a csirkest serpenybe. ers lngon pirtsuk meg. Tegyk hozz a felszeletelt fokhagymt, az sszevgott koriander s bazsalikomlevelet, a felkockzott paradicsomot, darljunk r borsot, majd az egszet bortsuk az ednyben lv csirke tetejre. fedjk le, s tegyk a stbe, ahol 160 fokon 40-50 perc alatt kszre proldik.
A krethez fzzk ki ss vzben a hajdint, s egy msik ednyben ksztsk el a prolt rizst. Az elkszlt rizst s hajdint keverjk ssze a vajjal. |