Hozzávalók:
· 2 (kis) doboz tejföl , vagy tejszín, vagy joghurt
· fokhagyma por
· só
· fehér bors
· 1 ek. Olivaolaj
Egyéb ötletek hozzávalóként:
· Margarin
· Mustár
· Keménytojás
· Majonéz
|
Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, megszurkálom, és a gáz szitás lapján megsütöm. Egy kanállal kikaparom a padlizsánok belsejét, beleteszem elektromos szeletelőbe, vagy turmixgépbe. Hozzákeverek 1-2 doboz tejfölt, a fokhagymát, majd megsózom, megborsozom, hozzáadom az olivaolajat és alaposan átkeverem az egészet.
Én így szeretem, de az egyéb hozzávalók közül bármelyikkel lehet még ízesíteni, kinek hogy ízlik.
Én abonettel szoktam enni, csak hogy ne hízlaljon annyira, de természetesen a friss házikenyérrel a legfinomabb.
|
|