Stíriai metélt LL Junior- tól
Hozzávalók
ˇ :Tehéntúró,
ˇ liszt,
ˇ tojás,
ˇ só,
ˇ tejföl,
ˇ vaníliáscukor,
ˇ margarin,
ˇ porcukor,
ˇ citrom reszelt héja,
ˇ búzadara,
ˇ zsemlemorzsa
Recept:A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát, és megsütjük sütőben.
|