Sajtos muffin
Együtt a konyhában |
|
Hozzávaló:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál sütőpor
˝ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
15 dkg füstölt sajt, lereszelve
1 csokor újhagyma, apróra vágva
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
1 tojás
1 dl vaj, olvasztva
Első lépésként bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
Aztán egy nagy tálba öntjük a kétféle lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt sajtot és az apróra vágott újhygamát, majd az egészet összekeverjük.
Aztán fogunk egy másik tálat, és össze készítjük benne a muffin hozzávalóinak nedves részét. Azaz a tálba kerül a tej, a joghurt, a tojás és az olvasztott vaj. Ha minden egy helyen van, egy kézi habverővel alaposan összekeverjük.
Ezután összeállítjuk a muffin tésztáját. Ehhez a nedves részt beleöntjük a száraz anyagokhoz, majd fakanál segítségével szép símára dolgozzuk a masszát.
A kész tésztát kanalakkal kiadagoljuk a tepsi horpadásaiban várakozó papírkapszlikba, majd a sütőbe tolva kb. 20 perc múlva már ehetjük is az illatos muffinokat.
|
|