Hozzávalók:
4 személyre, 1/2 tyúk, 300 g sárgarépa, 250 g petrezselyemgyökér, 1/4 zeller, 1/2 karalábé,1 db gomba, 3-4 db karfiolrózsa, 150 g cukorborsó,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, só, egész bors, 3 ek. szárnyas esszencia, petrezsemelyzöld
|
|
Elkészítés:
A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk és 2.5 l hidegvízben feltesszük főzni. Az esetleg keletkező habot szürőkanállal leszedjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk.Bezöldségeljük a készülő levesünket. Megsózzuk és hozzáadjuk az egészborsot és a szárnyas esszenciát. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.Közben egy kevés levesben kifőzzük a kedvünkre való levestésztát, és a cukorborsót. A levest leszűrjük, a tyúkhúsból kifejtjük a csontokat, felszeleteljük a zölségekkel együtt, levesestálba rakjuk, hozzáadjuk a levestésztát, cukorborsót és a leszürt felforralt húslevest. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük a tetejét.
|
|