Dunai halászlé
Hozzávalók:
1 db egykilós ponty,
egy nagy fej vöröshagyma (csak tavalyi jó)
két evőkanál pirospaprika,
só,
víz
ha nagyobb mennyiséget akarsz, ennek a többszörösét vedd, de mindig kb. egy kilós legyen a hal
|
Elkészítés: Fontos az előkészítés, a főzés már gyorsan megy. A pontyot tisztítás után be kell irdalni, ezután két ujjnyi vastag szeletekre vágni. Két órára hagyd állni hideg helyen besózva. A hagymát nagyon apróra kell fevágni (nem reszelni). Rétegesen rakd le a bográcsba vagy a fazékba, és annyi vízzel öntsd fel, amennyi jól ellepi. Sózd meg, és erős lángon forrald fel. A paprika felét amikor felforrt, a másik felét közvetlenül az elkészülte után tedd bele. 25 perc alatt nagyon erős lángon főzve készen is van. Csak akkor lesz finom, ha főzés közben majdnem kiugrik a bográcsból.
| |