| ZLDBORSLEVES HSSAL
 
    
        
            | Hozzvalk: 1 kg friss zldbors (kb. 50 dkg tiszttott vagy mlyhttt),
            3 db srgarpa
            1 petrezselyemgykr,
            1-2 fej hagyma,
            1 csokor petrezselyem,
            1/2 fej karalb
            1/2 fej zeller
            pr rzsa karfiol
            1 kvskanl desnemes pirospaprika,
            4 dkg szraztszta
            csirke szrny, zuza, szv, farht (ami ppen van)
            1 ek. vegeta
            1. ek cukor
            s
 |  
            | Elkszts:
 1. A zldborst kifejtjk, megmossuk. A rpt, a zldsget megtiszttjuk, megmossuk, a srgarpt vkonyra szeleteljk uborkaszeletelvel, a hagymt egyben hagyjuk, a petrezselymet lebltjk.
 2. A hst annyi vzbe rakjuk, hogy ppen ellepje, flkszre fzzk, majd lentjk rla a vizet. Belerakjuk a zldsgeket a bors kivtelvel. belerakjuk a st, pirospaprikt, vegett, st, cukrot. Kzben megkstoljuk, hogy j- e az ze.
 3. Majdnem teljesen puhra fzzk, ekkor belerakjuk a borst.
 4. Ha puha, belerakunk crnametltet, vagy kiskanllal szaggatva tojsbl, lisztbl s sbl kevert tsztt. 5. Amint puha a tszta, ksz a leves. Rntani nem kell. 
 
 Ennl jobb borslevest mg nem ettem!
 J TVGYAT! Ha krdse/krdsed van, rjon/rj nyugodtan ide: 
 |  |