Hozzvalk:
50 dkg friss sertshs (lehet comb, lapocka)
50 dkg fstlt hs (tetszs szerinti, lehet csontos is)
30 dkg szrazbab
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma
olaj
s
piros fszerpaprika
1-2 db hegyes ers zldpaprika
1 fehr despaprika
1 paradicsom
kevs telzest
1 tojs
1-2 evkanl liszt
|
Elkszts: A babot s a fstlt hst elz este kln vzbe beztatjuk.
Az olajon az aprra vgott hagymt s a friss despaprikt megfonnyasztjuk, flrehzzuk a tzrl, beleszrjuk a piros fszerpaprikt, borsot, telzestt, feldarabolt paradicsomot, a kiprselt fokhagymt, kicsit felengedjk, egy kicsit jra fzzk (igazi j prkltalap lesz), s beletesszk az elz este megztatott babot s a kockkra vgott fstlt hst. A szssal vigyzzunk, mert a fstlths ss. Annyi vizet kell rnteni, hogy ellepje. Flpuhra fzzk, ezutn kerl bele a kockra vgott friss hs, tovbb fzzk. Amikor ksz, vzzel felengedjk, jra tfzzk, hogy ne legyen tl sok leve.
A tojsbl s a lisztbl kemny tsztt ksztnk s elcsipkedjk, vagy aki ezt nem akarja, nokedli kemnysg tsztt ksztsen s ezt szaggassa bele.
A hegyes erspaprikt karikkra vgjuk s tlalskor a gulysra szrjuk.
Megjegyzs:
Rendkvl laktat, igazi magyaros tel. n nha srgarpt s karalbt is szoktam bele tenni, karikra vgra, ezt akkor kell, amikor a hs mr majdnem ksz.
A receptet Szab Ptern kldte. Ksznjk!
|
|