Hozzvalk:
250 g srgarpa, 250 g zldbors, 1 fej vrshagyma, 1 pohr tejszn, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,s, telzest, citroml
|
|
Elkszts:
A srgarpt megtiszttjuk, kockra vgjuk. A vajon megdinszteljk, a megtiszttott aprra vgott hagymt, majd hozzadjuk a kockra vgott srgarpt, flig puhra proljuk, ezutn beletesszk a zldborst, s pr percig tovbb proljuk. Majd felengedjk 1000 ml vzzel, zesitjk kristlycukrral, sval, telzestvel, s fed alatt puhra fzzk, ha a zldsg megftt, belekeverjk a rntst: forr vajon zsemlesznre pirtunk 2 evkanl lisztet, belekevernk egy csipetnyi pirospaprikt, majd felntjk a tejsznnel s jl elkeverjk a tzrl lehzva. A rntssal mgegyszer ssze forraljuk. Citromlvel zestjk,s finomra vgott kaporlevllel megszrva tlaljuk.
|
|