Babgulys
Hozzvalk 4 szemlyre:
15 dkg tarkabab
60 dkg fstlt cslk
1 fej vrshagyma
l 2 gerezd fokhagyma
1 nagy srgarpa
1 zldsggykr
2 burgonya
1 evkanl olaj
1 evkanl liszt
1 teskanl pirospaprika
2 dl tejfl
|
Elkszts: A babot elz este megmossuk, s b, hideg vzben beztatjuk. A cslkt szintn megmossuk, s kln tlban azt is beztatjuk. Elkszts: Msnap a hst megmossuk, a hagymt, a fokhagymt megtiszttjuk, s a hssal egytt tiszta, hideg vzben feltesszk fni. Kb. msfl rt fzzk. Kzben megtiszttjuk, megmossuk a zldsgeket, s kis kockkra vgjuk. A hagymt, a fokhagymt kidobjuk, megkstoljuk a levet. Ha tl ss, lentnk belle, s vzzel ptoljuk. Hozzadjuk a babot, a zldsgeket, s lass tzn tovbbi msfl rt fzzk. A hst kivesszk, kicsontozzuk, s falatnyi darabokra vgjuk. Visszatesszk a levesbe. Az olajat felforrstjuk, megpirtjuk rajta a lisztet, s flrehzzuk. Rszrjuk a pirospaprikt, elkeverjk a tejfllel, s a leveshez szrjk. sszeforraljuk, s tlaljuk.
| |