Hozzvalk: 
25 dkg rizs  
s, frissen rlt bors  
egy csipetnyi oregano  
egy kisebb fej hagyma  
20 dkg srgarpa  
20 dkg zeller  
egy kzepes prhagyma  
5 dkg vaj  
20 dkg paradicsom  
2 gerezd fokhagyma  
marhahsleves felnteni  
15 dkg sorny sonka egyben  
reszelt sajt  
vgott petrezselyem, megszrni 
 
Elkszts: 
A rizst kivlogatjuk s megmossuk. A hagymt finomra, a srgarpt tetszs szerinti darabokra, a zellert cskokra, a prhagymt karikra vgjuk.  
A paradicsomot rvid idre forrsban lev vzbe mrtjk, kivesszk, lehzzuk a brt, flbevgjuk, kimagozzuk s kockra vgjuk. A fokhagymt fonomra, a sonkt kockkra vgjuk.  
A vajat egy alkalmas mret serpenyben felforrstjuk s megfuttatjuk benne a hagymt. Hozzadjuk a rizst s egy kicsit egytt pirtjuk vele. Felntjk marhahslevessel s kis lngon proljuk. A srgarpt s a zellert ss vzben blansrozzuk s szitn lecsepegtetjk. Ezutn a paradicsommal, a prhagymval, a fokhagymval s a sonkval egytt belekeverjk a rizsbe. Szksg esetn mg egy kis levessel felntjk. Sval, borssal s oreganval zestjk s az egszet kb. 20 perc alatt puhra proljuk. (ne legyen se tl szraz, se tl lucskos.)  
Tlals eltt reszelt sajttal s vgott petrezselyemmel szrjuk meg. 
 
Tancsok: 
A leves mennyisgt gy dnthetjk el, hogy egy pohrban megmrjk, meddig r benne a rizs. Ennek a ktszerest vesszk a levesbl.  
 
4 adag 
 
Kalriatartalom: 450 kcal  |