Hozzávalók:
4 személyre,
2 db kisebb pulykaszárnytő,1 db pulykazúza, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom,1 db sárgarépa, 100 g petrezselyemgyökér,100 g gomba, 1 fej vöröshagyma, 150 g zöldborsó, 60 g vaj, 50 g liszt, 1 csomag petrezselyemzöld, 100 ml főzőtejszín, 1 db tojássárgája, só, őrölt bors
|
|
Elkészítés:
A húskat megtisztítjuk, megmossuk, pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük forrásban lévő vízbe, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük hideg vízzel és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főzni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a megmosott egészben hagyott vöröshagymát, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket,paprikát, paradicsomot, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsózzuk és lassú tűzön puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, és összeforraljuk. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, (tojássárgájával elkevert tejszínhez kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a forró leveshez) és legírozzuk levesünket.Tálaláskor a csontot félrerakjuk, tetszésszerinti tésztával tálaljuk.
|
|